Reliëfletters

Wie eerder ons artikel over verlichte letters las, is ongetwijfeld enthousiast om ook zijn of haar zaak op deze manier in de kijker te zetten. Er zijn echter verschillende toepassingen, waarvan doosletters en reliëfletters de meest courante zijn.

 

Wat zijn doosletters?

Doosletters kunnen zowel verlicht als onverlicht ingezet worden voor uw gevel- en dakreclames. Elke letter is driedimensionaal en doorgaans zijn ze acht à tien centimeter dik. Dankzij het maatwerk in onze eigen productiehal is het evenwel mogelijk om hiervan af te wijken.

Wat betreft de vorm, grootte, kleur, materialen of stijl heeft u met doosletters veel vrijheid. Men ziet ze dan ook erg vaak terug in het straatbeeld, bijvoorbeeld in winkelcentra, op winkels en kantoren …

Ook voor de verlichting van doosletters zijn er diverse toepassingen. Zo zijn er doosletters met verlichting aan de voorkant of binnenin, maar ook met licht achteraan om een mooie gloed te creëren.

 

Wat zijn reliëfletters?

In tegenstelling tot doosletters zijn reliëfletters – ook wel freesletters genaamd – veel dunner. Doorgaans zijn ze maar één à twee centimeter dik. Voorts is er ook hier heel wat vrijheid in de afwerking.

Vaak gebruikte materialen bij reliëfletters zijn acrylaat, acrylox, dibond, pvc, aluminium en rvs. De letters worden letterlijk uit het paneel gefreesd, vandaar ook de alternatieve naam freesletters. De letters zijn dus gevuld, in tegenstelling tot doosletters.

Bij verlichte reliëfletters wordt er steeds met indirecte verlichting gewerkt, aangezien er geen verlichting binnenin kan geplaatst worden. Doosletters bieden dus meer mogelijkheden op het vlak van verlichting. Daar tegenover staat dat de dunne reliëfletters wel erg elegant ogen en beter bij bepaalde stijlen passen.

 

Contacteer Elbo Signs voor uw doosletters of reliëfletters

Doosletters of reliëfletters bezorgen uw zaak zichtbaarheid en mits de juiste verlichting is dat zelfs dag en nacht het geval. Bovendien hebben we bij Elbo Signs tientallen jaren ervaring in de productie en plaatsing van deze reclameletters. Reken dus gerust op ons deskundig advies voor al uw doosletters of reliëfletters.